Een foto gemaakt vanaf appartementencomplex Otra Banda in Driebergen.
Een foto gemaakt vanaf appartementencomplex Otra Banda in Driebergen. Dick Jeukens

Grote brand in Driebergen in buurt van vuurwerkopslag; omwonenden geëvacueerd

30 december 2023 om 09:00 Brand

DRIEBERGEN (ANP) In twee panden aan de Kleinloolaan in Driebergen-Rijsenburg woedt zaterdagochtend een grote brand. De brandweer heeft alles binnen een straal van 100 meter ontruimd. De brandweer heeft weten te voorkomen dat de grote brand is overgeslagen naar een vuurwerkopslag. Dat pand (een opslag annex verkooppunt) blijft wel gemonitord, meldt de veiligheidsregio. 

De brand is inmiddels onder controle en de naastgelegen panden niet langer in gevaar, meldt Veiligheidsregio Utrecht. De meeste bewoners kunnen nu veilig terugkeren naar hun woningen.

De brand begon in een wasserij en daarna overgeslagen naar een bouwmarkt. Beide panden zijn volledig verwoest. Twee andere bedrijven in hetzelfde blok hebben ook veel schade opgelopen. De brandweer geeft voorrang aan het nathouden van de vuurwerkopslag. De eigenaar van deze opslag annex verkooppunt is aanwezig en heeft kunnen melden dat veel vuurwerk uit de opslag al was verkocht, zegt een woordvoerster van de veiligheidsregio. ,,De vlammen staan behoorlijk hoog, diverse bedrijven worden bedreigd. Alles eromheen schermt de brandweer af van het vuur. De vuurwerkopslag staat nog niet in brand.”

In de naastgelegen woonwijk zijn vanochtend woningen ontruimd. In totaal 36 mensen zijn naar een hotel gebracht. Er zouden geen gewonden zijn gevallen ,,Er komt veel rook vrij en een deel van de rook trekt naar de snelweg toe. We adviseren mensen om op afstand te blijven want overal vallen gloeiende vuurdeeltjes”, aldus een woordvoerster van de Veiligheidsregio Utrecht.

De eerste melding kwam om 05.15 uur bij de alarmcentrale binnen. De brandweer is uitgerukt met onder meer vijf tankautospuiten en één hoogwerker. Er is ook versterking opgeroepen uit onder andere Zeist, Bunnik en Werkhoven.

Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie