Hulpdiensten extra alert op natuurbranden vanwege droogte - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Hulpdiensten extra alert op natuurbranden vanwege droogte

11 apr, 07:45 Brand
112Heuvelrug
Afbeelding

SOEST Vanwege de aanhoudende droogte zijn de hulpdiensten in de regio Utrecht op dit moment extra alert als het gaat om de kans op natuurbranden. Daarvoor is vandaag fase 2 voor natuurbranden ingegaan waardoor kampvuurtjes, barbecues en ander open vuur in natuurgebieden momenteel verboden zijn.

In droge periodes kan een natuurbrand zich snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. Zeker als er ook nog eens kans is op harde wind. ,,Een weggegooide sigarettenpeuk of een stuk glas kan al een enorme en verwoestende natuurbrand veroorzaken. Bijna alle branden in natuurgebieden ontstaan door menselijk gedrag", aldus de brandweer.

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.