Brigitte Vos verwelkomt de gasten bij Restaurant Reynaert in het centrum van Maarn.
Brigitte Vos verwelkomt de gasten bij Restaurant Reynaert in het centrum van Maarn. Monique José Timmermans

Verfijn eten bij restaurant Reynaert

Nieuws

MAARN Veel positieve reacties en gasten die steeds weer terugkomen. Brigitte en Wim Vos kijken tevreden terug op het eerste jaar met hun nieuwe Restaurant Reynaert in het centrum van Maarn. ,,We hebben vooral geluisterd naar de reacties op het concept dat we hier op de Heuvelrug hebben geïntroduceerd en naar aanleiding van de opmerkingen wijzigingen doorgevoerd. Het pakt goed uit."

Monique José Timmermans

De eigenaren van Restaurant 't Vosje, gelegen aan de rand van de bebouwde kom van Maarn, wilden al langer een restaurant in het centrum beginnen. ,,De kans om in het karakteristieke pand aan de Tuindorpweg 33 in Maarn, voorheen ook als restaurant in gebruik, te starten hebben we gegrepen. Het moment van de overdracht kwam sneller dan aanvankelijk verwacht, dus stond ons een drukke tijd te wachten."

Er is heel grondig verbouwd, zowel in het restaurantgedeelte als in de keuken. Bovendien is er een veranda aan het pand gebouwd, hiermee is het grote terras deels overdekt en verwarmd. Lange avonden buiten dineren of juist vroeg en laat in het seizoen al lekker buiten lunchen of borrelen is hierdoor vanzelfsprekend geworden. Voor de gasten is er bovendien achter het restaurant een grote parkeergelegenheid buiten de blauwe zone, bereikbaar via de inrit naast het pand.

Dineren bij Restaurant Reynaert betekent gevarieerd en verfijnd eten: ,,De porties zijn zo bereid dat een kleine eter twee gerechten en een gemiddelde eter drie gerechten van de kaart kiest. Daarbij is er keuze uit koude, vis-, vlees- of vegetarische gerechten, indien gewenst aan te vullen met een kop soep, bij- en nagerechten", legt Wim Vos uit. Brigitte vult aan: ,,Daarnaast merk ik dat gasten ook vaak kiezen voor het vijf-gangen verrassingsmenu."

CONCEPT De keukenbrigade bestaat uit Reinier Stuy en Ronald de Vries, twee creatieve koks die met passie achter de pannen staan. In de gerechten verwerken zij veel producten uit de streek. ,,En dat proef je."

De koks hebben in Brabant meegedraaid in een restaurant dat het concept van verschillende kleine gerechten helemaal heeft doorgevoerd. ,,Bij de start van Restaurant Reynaert hebben we dat concept te veel een-op-een overgenomen, dat paste echter niet zo goed bij de Heuvelrug. Daarom hebben we na een aantal maanden de portionering aangepast. Bij ons eet je met de keuze van twee of drie gelijkwaardige gerechten nog steeds net even anders dan het traditionele voor-, hoofd- en nagerecht."

SFEER Restaurant Reynaert biedt gezellig en gevarieerd eten voor grotere en kleinere eters. ,,We zien wat dat betreft een heel divers publiek hier aanschuiven. Van hele families tot mensen alleen. De sfeervol ingerichte binnenruimte leent zich voor verschillende opstellingen. "

Restaurant Reynaert is van woensdag tot en met zondag geopend vanaf 11.30 uur. Dus niet alleen voor een diner, maar ook voor een smaakvolle lunch of aangeklede borrel staan Brigitte en Wim Vos met hun medewerkers klaar.

w        [restaurantreynaert.nl 

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Scheltes knapt skelters op en dat leverde al bijna zevenduizend euro voor KiKa 37 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Rood licht voor verhuizing Landelijke Eenheid 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwbouw Buntplein Maarn opgeleverd gisteren
Afbeelding
Zonnevelden Overberg nog steeds omstreden 29 nov, 16:37
PREMIUM
Afbeelding
College botst met provincie over windturbines 29 nov, 11:58
Afbeelding
CBS Coolsma heeft dankzij groep 7 nu een Voedselbosje op het plein 28 nov, 13:58
PREMIUM
Afbeelding
Praat mee over toekomst het Bosbad 28 nov, 07:30