Mayra Mendez Escuderos was een van de drijvende krachten achter de kansenWinkel.
Mayra Mendez Escuderos was een van de drijvende krachten achter de kansenWinkel. Dorpsjournalist.nl

KansenWinkel stopt ermee

Nieuws

DRIEBERGEN Het doek valt voor de kansenWinkel aan de Traaij 8. Eind volgende week stopt de verkoop van onder andere tweedehands kleding, boeken, cd's, schilderijen en speelgoed. De initiatiefnemers zijn bijna aan het einde van de huurtermijn en de eigenaar van het pand wil de huur verdubbelen. ,,Maar dat kunnen we niet betalen", zegt mede-oprichter Phily Lunter uit Leersum. Maar volgens pandeigenaar Arnoud Klomp heeft hij zijn pand een jaar lang met forse korting aan de kansenWinkel verhuurd.

Michiel Schaaij

GOEDE DOEL De goededoelenwinkel startte in juli vorig jaar. Drijvende krachten achter het initiatief waren Lunter en de van oorsprong Colombiaanse Mayra Mendez Escuderos. De goederen voor de winkel werden ingebracht door gulle inwoners van Driebergen en omgeving. De opbrengst was bestemd voor asielzoeker-studenten en studenten wereldwijd, die zonder een financieel steuntje in de rug hun opleiding niet kunnen betalen.

OPBRENGST Volgens Lunter blijft er ook na sluiting van de winkel nog een bedrag over voor die doelgroep. ,,Mede dankzij de vele helpende handen is het een prachtig jaar geweest", aldus Lunter. Ze zegt niet teleurgesteld te zijn, dat ze het bijltje er nu noodgedwongen bij moet neerleggen. ,,Het was hard werken, maar ik heb absoluut geen spijt dat ik eraan begonnen ben."

ONBETAALBAAR Lunter en Mendez hebben wel rondgekeken, maar het bleek niet mogelijk om aan de Traaij een vervangende winkelruimte te vinden. ,,Alles heeft een marktconforme huur en dat is voor ons onbetaalbaar", aldus Lunter. Voor de zekerheid wordt de stichting achter de tweedehandszaak nog niet opgeheven. Een besluit daarover willen Lunter en Mendez pas later nemen. ,,Je weet nooit wat er na de zomer op ons pad komt en dan kunnen we er alsnog inspringen."

CONFLICT De kansenWinkel kwam voort uit een conflict binnen het bestuur van de concurrerende Eurowinkel. Mendez richtte twaalf jaar geleden samen met de inmiddels overleden Cees van den Broek de allereerste Eurowinkel in Leersum op. Met een tussenstop in Doorn, verhuisde de winkel naar Driebergen. Na de afsplitsing gingen enkele teleurgestelde vrijwilligers van de Eurowinkel aan de slag bij de kansenWinkel.

WINKELINVENTARIS De 'wonderwinkel' van Lunter en Mendez is komende zaterdag en volgende week woensdag tot en met zaterdag nog geopend. Dan kan er naar hartenlust worden gesnuffeld tussen de tweedehands artikelen. Bovendien kunnen klanten een bod uitbrengen op de winkelinventaris, waaronder kleden, tafels, spiegels en boekenkasten. ,,We willen onze handen vrij hebben, dus alles mag weg", zegt Lunter. Of er al een nieuwe huurder voor het pand is gevonden, is niet bekend.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 22 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00