6 maart 2014 om 00:00 Nieuws

Stationsplein

DRIEBERGEN - Als het aan de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug ligt, wordt het toekomstige stationsplein bij treinstation Driebergen-Zeist een 30-kilometerzone. Als het financieel haalbaar is, wil de raad ook een tweede lift en een roltrap. Het college van burgemeester en wethouders kan verder met de uitwerking van het bestemmingsplan stationsgebied Driebergen-Zeist. Maandag stelde de gemeenteraad in meerderheid het gewijzigde ontwerpbestemmingsplan vast. De raad nam uiteindelijk een motie aan waarin het college wordt opgedragen in de uitwerking rekening te houden met een 30 kilometerzone en het gebied in te richten als 'shared space', een gemeenschappelijke verkeersruimte. D66 pleitte ervoor om, als de financiën het toelaten, in de uitwerking rekening te houden met een tweede lift en een roltrap.

Verschil van inzicht

DRIEBERGEN - De raad van gemeente Utrechtse Heuvelrug blijft van mening verschillen met wethouder Homan over het dekkingsplan van het nieuwe gemeentekantoor. Vorig week kreeg de wethouder huiswerk mee om de onduidelijkheden op te lossen. Het college van burgmeester en wethouders en de gemeenteraad blijven van menig verschillen over de vraag of de toekomstige opbrengst van het gemeentekantoor in Driebergen deel uitmaakt van de het dekkingsplan voor het nieuwe gemeentekantoor. Een memo aan de raad bracht niet de gevraagde duidelijkheid. De kwestie werd actueel, omdat opbrengsten van verkochte voormalige gemeentekantoren of delen daarvan achterblijven bij de prognoses. De raad blijft unaniem van oordeel dat het voormalige kantoor Driebergen geen deel uitmaakt van het dekkingsplan. ,,Als het college tekort komt, moet het dat ruiterlijk toegeven", aldus Dick Karssen (CU).

'Ei-versierders'

DRIEBERGEN - Na het succes van Traaij-Art komt Ondernemersvereniging Driebergen Centrum (ODC) met een nieuw kunstproject: 'Eierjacht'. Deze keer krijgen jongeren van tien tot en met twintig jaar de kans om hun creatieve talent aan het dorp te laten zien door het vormgeven van een reuze 3D-ei. De eieren zullen in de week voor Pasen over de hele Traaij worden verstopt, waarna de jacht voor het winkelend publiek zal worden geopend.Er worden veertig eieren beschikbaar gesteld. Voor meer informatie en aanmelding, geven deelnemers zich op bij Kamiel van der Laan (info@jtsdriebergen.nl). Aanmelden kan tot zaterdag 22 maart, inleveren eieren uiterlijk op maandag 7 april.

advertentie
advertentie