Repareren van witgoed kan ook

11 februari 2014 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - 'Uniek in de omgeving', noemt Marco van de Lagemaat zijn reparatieservice voor witgoed en huishoudelijke apparatuur, Witgoedreparatie De Heuvelrug. ,,We werken in de regio waardoor we altijd dichtbij zijn en we rekenen een vast tarief van €55,- en geen voorrijkosten. Dus de klant weet precies waar hij aan toe is."

door: Monique José Timmermans

Hoe moeilijker de storing, hoe leuker de uitdaging voor Van de Lagemaat. ,,Maar dat neemt niet weg dat ik ook de veel voorkomende storingen graag oplos. Veel van die storingen komen overigens voort uit gebruikersfouten." Een tip van de vakman, die ook graag op de ladder klimt om de grote professionele apparaten in bijvoorbeeld zorginstellingen en horeca te repareren.

Veel hedendaagse machines moeten met de computer uitgelezen worden. Dat vereist een bepaalde kennis en apparatuur. Van de Lagemaat draait hier echter zijn hand niet voor om en hij heeft dan ook diverse contracten met bedrijven en vakantieparken voor onderhoud van de apparatuur.

Nieuwe machines

In de drie jaar dat Witgoedreparatie De Heuvelrug nu bestaat zijn de werkzaamheden aardig toegenomen. Zo is er inmiddels een grote voorraad nieuwe machines te koop via de webwinkel. ,,Als reparatie niet mogelijk is, kijken we direct wat voor de klant de beste oplossing is. Vaak kunnen we een nieuw apparaat dezelfde dag nog plaatsen."

Daarbij vindt de witgoedman goed advies belangrijk. ,,Je kijkt dan naar de gezinssituatie. Die verandert en daarbij kan een zwaarder of juist kleiner apparaat nu beter passen. En is het budget beperkter, dan hebben wij ook nieuwe exemplaren met kleine beschadigingen. Daar zit een leuke korting op."

Renovatie

Van de Lagemaat vindt het geweldig om zelfstandig ondernemer te zijn. ,,Dat geeft de vrijheid om hele leuke projecten op te pakken. Zo hebben we al een aantal maal een keuken vernieuwd. Alle oude inbouwapparaten eruit en nieuwe erin. Kastjes pas maken als gekozen wordt voor een groter of kleiner exemplaar. Met eventueel nieuwe frontjes op de kasten, een andere spoelbak en aanrechtblad ziet de keuken er na een dag als nieuw uit."

Tenslotte waarschuwt de witgoedvakman voor malafide praktijken op internet. ,,Er worden apparaten aangeboden waar geen plaatje met het apparaatnummer meer in zit. Dan moet je je afvragen waar het vandaan komt."

Wie gebruik maakt van de diensten van Witgoedreparatie De Heuvelrug kan aan de deur gelijk per pin de rekening voldoen. ,,Zo kunnen we de prijzen scherp houden."

Kijk voor alle informatie op www.witgoedreparatiedeheuvelrug.nl.

Foto: Marco en zijn vrouw Sandra van de Lagemaat op de foto. Samen runnen ze de zaak.

advertentie
advertentie