Kleurloos seizoen dreigt voor SVMM

31 januari 2014 om 00:00 Nieuws

MAARN - In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop kende SVMM een valse start. In het thuistreffen tegen CDW uit Wijk bij Duurstede ging de ploeg van trainer Olaf Kersbergen met 0-2 onderuit.

De eerste twintig minuten van de eerste helft was SVMM zonder meer de bovenliggende partij tegen een op de counter spelend CDW. Maar in de afwerking en de omschakeling was de thuisploeg te gehaast en te onrustig. De enige echte honderd procent kans in de eerste vijfenveertig minuten was voor Nick Engelen, die echter alleen voor de CDW-goalie jammerlijk faalde. Met een ruststand van 0-0 lag er voor SVMM dus nog voldoende ruimte voor winst. Maar in de tweede helft pakte CDW het spel beter op en kwam in de 57e minuut door een rommelige kopbal op een 0-1 voorsprong.

Misschien op dat moment wel tegen de verhouding in. Nog geen tien minuten later was het weer raak voor CDW, dat een blunder van SVMM-doelman Bas Langeveld genadeloos afstrafte (0-2). Met veel kracht en risico probeerde SVMM het tij nog wel te keren, maar slaagde daar niet in.

Dat betekende na een hele lange winterstop een 0-2 verliespartij en dus een absoluut valse start van de tweede helft van de competitie. SVMM lijkt de aansluiting met de subtop in de vierde klasse definitief kwijt te zijn, een kleurloos seizoen dreigt.