Feest bij restaurant De Grote Muur in Leersum

27 januari 2014 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Chinees-Indisch restaurant De Grote Muur bestaat 25 jaar. De eigenaren, het echtpaar Yu Kuan Zhu en Dao Ying Zhu, willen dat graag met hun klanten en bezoekers vieren door middel van een aantal bijzondere acties. ,,We willen de klanten graag een cadeautje geven.''

door Jan Meijer

In het pand waar in het verre verleden café 't Centrum was gevestigd werd in de jaren '70 van de vorige eeuw Chinees-Indisch restaurant Maan Long gevestigd. Toen dat werd overgenomen door de familie Zhu, kreeg het ook de naam 'Grote Muur'. Duidelijker verwijzing naar de signatuur van het restaurant bestaat nauwelijks. Immers het 6.200 kilometer lange Chinese wereldwonder is bij bijna iedereen bekend.

Voor de familie Zhu wordt het moment waarop in 1989 de inschrijving in de Kamer van koophandel plaatsvond beschouwd als de officiële start. Na tien jaar kwam er opnieuw een andere eigenaar. Het echtpaar Yu Kuan Zhu en Dao Ying Zhu, afkomstig uit de Chinese provincie Zhe Jiang, met hoofdstad Hangzhou, aan de Chinese oostkust, namen het bedrijf over. Zo bleef de 'Grote Muur' in de familie.

,,We hebben altijd de kwaliteit van onze maaltijden hoog weten te houden. De prijs kon altijd op een niveau blijven dat voor iedereen acceptabel was en daardoor hebben we ook wat minder last gehad van de crisis. We hebben ook altijd aandacht besteed aan de service. Daarom is in 2012 besloten ook een bezorgservice voor Leersum, Amerongen en Doorn te starten. Dat is heel goed ontvangen en wordt zeer gewaardeerd door onze klanten, bijvoorbeeld ouderen die lastig de deur uit kunnen of mensen die geen auto hebben.''

In de keuken geeft Yu Kuan Zhu de leiding aan drie koks, zo blijven de wachttijden kort. Ook een service-element voor de klanten. Wie een maaltijd gaat afhalen hoeft maar zelden lang te wachten. De afhalers hebben vanaf 17 januari 50 procent korting gekregen, een actie die nog duurt tot en met vrijdag 31 januari. De bediening in het restaurant wordt vriendelijk en deskundig door Dao Ying Zhu en haar medewerksters verzorgd.

Maar ook aan de restaurantbezoekers wordt gedacht. Via een extra concept is het vanaf 1 februari mogelijk om vanaf een keuzelijst onbeperkt te eten in de 'Grote Muur'. Van maandag tot en met donderdag kost dat € 16,90 en in het weekeinde van vrijdag tot en met zondag bedraag de prijs daarvoor € 18,90. Daarnaast blijft het vanzelfsprekend ook mogelijk van maaltijden á la carte te genieten. Er is ruimte voldoende voor grote groepen, reserveren vooraf is dan wenselijk. Er is een ruime parkeerplaats achter het restaurant.

Wie wil reserveren, bestellen of anderszins contact zoekt met de 'Grote Muur', kan bellen via 0343-451414.

advertentie
advertentie