Heuvelrugs ondernemen over de grens

14 januari 2014 om 00:00 Nieuws

DOORN - Op initiatief van de gemeenteraad krijgen tien tot vijftien internationaal opererende maatschappelijke organisaties op woensdag 22 januari de gelegenheid zich te presenteren op een ondernemersavond. Het thema van deze bijeenkomst, ‘Samenwerken en Verbinden’, krijgt hierdoor een extra accent.

door Kees de Kroon

De stands staan vanaf 19.30 uur opgesteld in de centrale hal van het Cultuurhuis in Doorn. Hugo Prakke (D66): ,,In november 2012 is er al een inspirerende avond geweest, waarin met interessante presentaties de internationale organisaties onderling hebben kennis gemaakt." Dat succes wordt nu doorgetrokken. De gemeente biedt het platform en faciliteert de acties.

Afgaande op het aantal stemmen dat een kleine twee weken vooraf al binnen is (1300) zullen veel ondernemers de avond bezoeken. Ze kunnen zich bezinnen op samenwerking. ,,Het gaat vaak om praktische zaken zoals kinderen hier onderbrengen, transport en de kosten daarvan en locaties voor opslag van ingezamelde goederen", zegt Joke van Grootveld, bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente en tevens lokale vrijwilliger van SOS Kinderdorpen. In haar vrijwilligersrol organiseert zij benefietwandeltochten en diners in de omgeving van Doorn en de jaarlijkse Oliebollenactie voor bedrijven. Voorbeelden die alleen met ondernemersteun slagen.

Met het samenbrengen van zo diverse ondernemingsactiviteiten is Prakke ervan overtuigd dat er vanzelf mooie initiatieven tot stand zullen komen. In de gemeenteraad is over het thema ‘Heuvelrug over de grens’ gediscussieerd. ,,Van oudsher bestonden er stedenbanden, maar daar zat de laatste jaren weinig beweging meer in. Met een frisse open blik naar de noden die ons nu over de grens bezighouden is in 2012 besloten tot de kennismakingsavond voor internationale organisaties.

De bekendmaking van de tweemaal drie genomineerden voor de Ondernemer van het jaar en de Startende ondernemer uit 2013 staat onder leiding van gastvrouw Maya Eksteen uit Doorn. Gastspreker Marcel van Driel geeft over zijn boek ‘Waanzinnige plannen’ een korte presentatie. Het wordt volgens de organisatie een spetterende bijeenkomst met muzikale omlijsting van lokale artiesten. Alle ondernemers van de gemeente krijgen nog een speciale uitnodiging voor deze nieuwjaarsbijeenkomst. Een goed begin om een succesvol 2014 gezamenlijk met raadsleden, collegeleden en medewerkers van de gemeente te vieren. Het ondernemersdeel van het netwerkprogramma is een initiatief van burgemeester Frits Naafs en de ondernemersverenigingen. Kernwaarden zijn verrassende verbindingen, meetbare inhoud van samenwerking en praktische invulling van activiteiten ter bevordering van het economische klimaat. Nu inclusief maatschappelijk verantwoord ondernemen; in optima forma samenwerkend en verbindend.

advertentie
advertentie