Ingezonden brief: Nieuw jaar, nieuwe kansen

Nieuws

Geachte heer Naafs, dank u voor de nieuwjaarsreceptie! Altijd fijn om in een fraaie omgeving nieuwjaarswensen in ontvangst te nemen. Nieuw jaar, nieuwe kansen, nietwaar?

Want in maart kunnen de inwoners naar de stembus om eindelijk wat te kunnen doen aan het gemeentebestuur. Maar u heeft wellicht verder nagedacht dan de verkiezingen en het daarmee naderende einde van de huidige coalitie. Tenminste, als de kiezers kritisch nadenken wat er allemaal is gepasseerd in de afgelopen vier jaar.

Niet de minste zaken: een wethouder die een gemeentehuis doordrukte met een klein verliesje en daarop opstapte. Wachtgeldperikelen, onder curatele gesteld worden etc. Het lijkt, als je de foto van de nieuwjaarsreceptie in deze krant bekijkt, wel een theater. Daarover nadenkend, is het eigenlijk zo, nietwaar? Kan ook die moeilijke naam, Pleiade, weg en het gebouw krijgt een nieuwe naam: Circustheater Doorn. Lekker duidelijk. Misschien trekt dit de aandacht van Joop van de Ende en wil hij er een musical lanceren, bent u meteen van het exploitatietekort af.

Alle gekheid op een stokje, u wist van de voorgenomen fusie van Staatsloterij en Lotto. Verrek, dacht u, zo'n loterij daar kan ik iets mee. Burgemeesterschap komt tenslotte ook door een loterij. En u dacht: 'met al die nieuwe taken, de wmo en jongerenbeleid moeten we toch kennis binnenboord halen.' Bij uw wethouders ging, buiten die van de straatverlichting, ook geen lichtje branden. Want zij zijn druk bezig met hun leven na de verkiezingen, bijvoorbeeld met wachtgeld. Dus dacht u aan modernisering, burgers erbij betrekken. Ik vind het een geweldig initiatief, niet een stap vooruit, nee, een reuzensprong. Helaas wat laat!

Opgetekend uit uw mond tijdens de nieuwjaarsreceptie: 'gebruik maken van de kennis van inwoners, voor een kritische toets en als bron van creativiteit. Niet omdat ze belanghebbend zijn bij een specifiek besluit, maar omdat ze deel uitmaken van de samenleving'. Als uw initiatief eerder was gelanceerd, dan hadden college en raad toch veel eerder initiatieven van de inwoners serieus overwogen? Speciaal met betrekking tot die ongelooflijke zeperd, het gemeentekantoor. Dat bent u toch niet vergeten? U ontving vrijwillig van zo'n 6500 inwoners kritisch advies. Maar, stom van mij, het was geen loterij en het kwam niet van u. Dus, dan telt het niet mee. Nee, een goed idee, zo'n loterij. Maar aan een loterij doen mensen meestal vrijwillig mee en zij verwachten dan met een prijs naar huis te gaan. Niet met een kater.

Tjeerd Veldhuizen

Amerongen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28