Ingezonden brief: Ongelofelijk

6 januari 2014 om 00:00 Nieuws

Vol ongeloof heb ik vorige week de ingezonden brief van Marco Books gelezen over de zondagsopenstelling van winkels waarin hij letterlijk aangeeft dat hij vindt dat de voorstanders van het experiment (met name D66) van de zondagsopenstelling corrupt zijn.

In de afgelopen jaren hebben we als D66 veel discussies over dit onderwerp gevoerd met veel respect voor ieders zorgen, verwachtingen en achtergronden. Ook met verklaarde tegenstanders als de ondernemersvereniging Driebergen en de Albert Heijn in Leersum. Gelukkig altijd in een constructieve sfeer waarbij helder is dat D66 altijd voorstander is geweest van de vrijheid voor winkeliers en ondernemers om zelf en met elkaar te bepalen wat hun openingstijden zijn. En op deze wijze willen we de discussie blijven voeren omdat we weten hoe gevoelig dit onderwerp in de gemeente ligt.

Het is te absurd voor woorden dat Marco Books letterlijk aangeeft dat de verkiezingskas van D66 wordt gespekt door de Jumbo in Driebergen. Met deze compleet ongefundeerde beschuldiging van corruptie vindt D66 - en gelukkig ook de meeste tegenstanders van de zondagsopenstelling - dat er echt een grens wordt overschreden voor een fatsoenlijke discussie.

Binnenkort volgen de uitkomsten van de tweede enquete en hebben we veel meer feiten op een rij (elke week maken bijvoorbeeld 7800 mensen gebruik van de zondagsopenstelling). D66 wil graag op basis daarvan op 27 februari een definitief besluit nemen. En met Marco Books wil ik graag een kop koffie drinken, maar helaas heb ik op die uitnodiging nog geen reactie mogen ontvangen.

Hugo Prakke, fractievoorzitter en lijsttrekker D66 Utrechtse Heuvelrug

advertentie
advertentie