'Ed Roosen' zitvolleybaltoernooi groter dan ooit

Nieuws

LEERSUM - Traditiegetrouw organiseert volleybalvereniging Volleer in het eerste weekeinde van het jaar het 'Ed Roosen' zitvolleybaltoernooi. Dit toernooi beleeft komend weekeinde zijn twaalfde editie en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste zitvolleybaltoernooi van Nederland.

Hoe hoog het toernooi wordt gewaardeerd, mag blijken uit het feit dat er voor alle wedstrijden nationaal fluitende scheidsrechters beschikbaar zijn. Er wordt op twee niveaus gespeeld en aan het toptoernooi neemt de top 5 uit de Nederlandse competitie deel. Zij zullen het opnemen tegen SDI Ljubljana uit Slovenië, het geboorteland van de deze zomer plotseling overleden trainer en aanvoerder van volleer, Joze Banfi. Dit toernooi start op zaterdag 4 januari en het tweede deel met kruisfinales en plaatsingswedstrijden wordt op zondag 5 januari afgewerkt.

Het tweede niveau bestaat uit de minder sterke eredivisieploegen, een aantal (nog) recreatief spelende teams en twee teams van de staande volleyballers van Volleer. Dit toernooi van tien deelnemers krijgt op zaterdag 4 januari zijn winnaar.

De officiële opening is om 09.25 uur op zaterdag. De wedstrijden vangen aan om 9.45 uur op drie velden in Sport- en Cultureel centrum De Binder aan de Hoflaan. Een uitgelezen gelegenheid om eens kennis te maken met zitvolleybal. De entree is beide dagen gratis.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 5 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 22 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01