Geen zorghotel bij Darthuizen

20 december 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De bouw van een zorghotel op het terrein van de Darthuizer kwekerij aan de Broekweg in Leersum is van de baan. De provincie heeft het project afgekeurd en het college van Utrechtse Heuvelrug heeft zich daar - zij het met tegenzin - bij neergelegd.

,,Wij balen er eigenlijk van, want het was een leuk plan", aldus burgemeester Frits Naafs. Ook wethouder Elisabeth van Oostrum (D66) zag het nieuwe zorghotel wel zitten, want ,,er is een maatschappelijke vraag naar wonen met zorg". Maar volgens wethouder Tim Verhoef (Groen Links/PvdA) wilde de provincie niet meewerken.

Reden was de verwachte toename van het verkeer en vooral het grote bouwvolume van 20.000 kubieke meter. ,,Ongeveer de helft zou voor de provincie aanvaardbaar zijn, maar daarmee kan de ondernemer zijn bedrijfsverplaatsing niet financieren", aldus Verhoef. De gesprekken over de herontwikkeling hebben meer dan twaalf jaar geduurd.

Eigenaar Guido Ilsink zou met zijn kwekerij van heesters en rozen het liefst verhuizen naar Flevoland. Om dat te bekostigen moet op een deel van het dertig hectare grote bedrijfsterrein bebouwing worden gerealiseerd. De tuinbouwgrond ligt tussen de natuurgebieden van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en het Langbroekerweteringgebied. Ilsink vindt dat zijn bedrijf eigenlijk te intensief is voor het stiltegebied aan de Broekweg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie