'Participatie bij Hoofdstraat 26 gaat door'

Nieuws

DRIEBERGEN - Gemeente, inwoners en belangenorganisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling van Hoofdstraat 26 in Driebergen praten begin volgend jaar verder over de ontwikkeling van dit perceel. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

Voor de zomervakantie hebben inwoners en belangenorganisaties samen met de gemeente gesproken over de gewenste nieuwe bestemming voor de zeven hectare grond op Hoofdstraat 26. Diverse partijen hebben daarvoor initiatieven ingediend. Op 1 november 2013 diende Triodos Bank zijn plan voor een nieuw kantoorgebouw op landgoed De Reehorst in bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De ambitie is om de kwaliteit van het hele stationsgebied te vergroten. ,,In dat kader heeft de gemeente aan Triodos Bank gevraagd mee te werken aan het autovrij maken van landgoed De Reehorst en het parkeren voor medewerkers en bezoekers te regelen op het perceel ernaast, Hoofdstraat 26. Het college gaat onder voorwaarden akkoord met het principeplan van Triodos Bank, inclusief de verdiepte parkeervoorziening op Hoofdstraat 26."

Kansen voor het gebied

Wethouder Bert Homan is blij met deze ontwikkeling: ,,De komst van de parkeervoorziening van Triodos Bank biedt mooie kansen voor de ontwikkeling van dit gebied. Het is alvast een financiële drager waardoor ook andere partijen mogelijk meer kansen krijgen." Hij benadrukt dat de inwoners en belangenorganisaties die tot nu toe betrokken waren, een belangrijke rol blijven spelen in het verdere participatie- en selectieproces. ,,Zij zijn - net als de initiatiefnemers - al uitgenodigd om begin volgend jaar verder te praten, ook over het vervolg van het participatie- en selectieproces."

Als alles volgens planning verloopt, besluit de gemeenteraad eind volgend jaar over de definitieve invulling van de locatie Hoofdstraat 26. Overigens is het college met de KLPD in gesprek over het creëren van circa 100 tijdelijke parkeerplaatsen in verband met extra personeel.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 11 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01