Ad Bom

Nieuws

Oud-medewerker van de StichtseCourant.nl Ad Bom is vorige week op 87-jarige leeftijd overleden. Ad Bom was van 1993 tot 2011 verbonden aan de Stichtse Courant als correspondent. Maar hij was meer dan een correspondent die stukjes schreef voor de Stichtse. Hij was een man waarop de vaste medewerkers van de krant altijd een beroep konden doen. In vakantietijd nam Ad Bom het werk op de redactie moeiteloos over, zelfs toen hij al ruim de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt. Drie jaar geleden, toen de Stichtse Courant definitief verhuisde van Drukkerij en Uitgeverij De Jong naar de Koninklijke BDU, vond hij het genoeg geweest en stopte hij, op 84-jarige leeftijd, met zijn werkzaamheden voor de Stichtse Courant.

Zijn sterke betrokkenheid bij de Driebergse dorpsgemeenschap was zijn voornaamste drijfveer om voor de krant te schrijven. Hij begon daarmee in 1952 bij het socialistische dagblad Het Vrije Volk, waar hij als documentalist/archivaris werkte. Hij woonde toen nog met zijn gezin in zijn geboortestad Amsterdam.

Toen dagblad Het Vrije Volk werd opgeheven, ging hij bij Koninklijke Bijenkorf Beheer werken en verhuisde hij naar Castricum. Vanaf 1970 heeft hij in die plaats meegewerkt aan de lokale krant aldaar, onder meer met een eigen politieke rubriek.

In 1977 werd hij chef documentatie bij het Utrechtse Nieuwsblad en in 1978 ging hij in Driebergen wonen. Aanvankelijk heeft hij in Driebergen als correspondent voor het Utrechts Nieuwsblad geopereerd, en vanaf 1993 deed hij dat voor de Stichtse Courant. Vooral de vele contacten die hij als correspondent met allerlei mensen had, vond hij zeer belangrijk.

Dat was ook de reden dat hij in de jaren die volgden, ondanks zijn inmiddels zeer respectabele leeftijd, voortdurend op zijn fiets het dorp bleef doorkruisen op zoek naar nieuws.

Namens de medewerkers van de StichtseCourant.nl/NieuwsbladDeKaap.nl wensen we zijn nabestaanden sterkte bij het verwerken van het verlies.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 23 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01