Ingezonden brief: 'Maatschappelijk parkeren'

15 december 2013 om 00:00 Nieuws

De soap met betrekking tot het parkeren rond het station neemt groteske vormen aan. We dreigen opgezadeld te worden met een parkeerkolos, terwijl Triodos heimelijk door onze wethouder wordt gepamperd.

De representatieve entree (wat ons 5 miljoen extra zou moeten kosten) van de Heuvelrug, het station dreigt overwoekerd te worden door een leeg (want wie gaat daar parkeren?) blok beton. Triodos rommelt, als de geruchten waar zijn, zijn parkeerplaats onder 'onze' boerderij en ontloopt zo zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wat had je anders verwacht van een dochter van een commerciële verzekeraar (Delta Loyd). Het zijn gewoon bankiers!

Dat was in Zeist in de jaren '70 wel anders. Toen daar de Rabobank zijn computercentrum wilde bouwen, financierde die bank de hele bouw van Zeist-West tegen rond de twee procent rente. Bravo Rabo; goed onderhandeld Zeist! Wat een verschil met het gerommel hier.

Voorstel: houdt het boerderijterrein aan; bouw daar een parkeerfort voor station, KLPD (met een tunnel onder de autoweg door) en Triodos en laat dat betalen door Delta Loyd. Voor de rente van de lening krijgt Triodos het recht op een vastgesteld aantal parkeerplaatsen en de KLPD en bewoners uit de regio mogen gratis parkeren. Voor de landschappelijke inpassing wordt een Fort, zoals Fort Vegte, nagebouwd (wal met binnenterrein).

Biedt Triodos als tegenprestatie de zekerheid, straks, als het hoofdkantoor te klein is, (binnen grenzen) te mogen uitbreiden onder voorwaarde, dat op eigen kosten extra parkeergelegenheid wordt gerealiseerd.

Dan is er werkelijk sprake van maatschappelijk bankieren; zelfs van Triodos en een oplossing waar iedereen wat aan heeft.

R. de Koning,

Driebergen

advertentie
advertentie