Slag om de arm bij parkeergarage

12 december 2013 om 00:00 Nieuws

De geplande P&R-voorziening is bestemd voor 600 auto's en wordt bovengronds aangelegd. Dat is een aanzienlijk verschil met de plannen die aanvankelijk ter tafel lagen, waarbij het ging om een ondergrondse parkeergarage voor 800 auto's.

DRIEBERGEN - Meerdere fracties in de Heuvelrugraad lijken een slag om de arm te willen houden bij het maandag te nemen besluit over de realisatie van een P&R-voorziening bij het station in Driebergen. De ChristenUnie heeft een amendement aangekondigd.

Na diverse onderhandelingen en een hernieuwde analyse van de kwetsbare omgeving rond het station, kwam men echter tot de conclusie dat zo'n ondergrondse garage te riskant is, zowel voor de grondwaterstromen als het beschikbare budget. Daarom is gekozen voor een bovengrondse parkeervoorziening, waarvoor de kosten worden terugverdiend door gebruikers van de garage een kaartje te laten kopen. Mensen die hun voertuig liever gratis in de bermen parkeren zullen geconfronteerd worden met een 'zoneverbod' en 'fysieke belemmeringen'.

Meer in de krant van donderdag 12 december.

advertentie
advertentie