Groener met Oranje ten onder tegen Frankrijk

11 december 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Bondscoach Henk Groener heeft dinsdag met zijn handbaldames een nederlaag geleden tegen vice-wereldkampioen Frankrijk. De ploeg van de Leersumer ging, na een 10-10 ruststand met 19-23 ten onder in de derde wedstrijd van het WK in Servië.

In een zeer spannend duel tegen grootmacht Frankrijk hebben de Nederlandse handbaldames niet voor een sensatie kunnen zorgen. Na een gelijk opgaande openingsfase (3-3) liep Frankrijk uit naar een 3-7 voorsprong. Vlak voor rust maakte Oranje de gelijkmaker, waardoor er gerust wordt met 10-10. In de tweede helft ging het wederom gelijk op, totdat Frankrijk uitliep naar 14-18. In de eindfase herpakte Nederland zich, maar bleek Frankrijk toch te sterk.

Oranje moet woensdag (18.15 uur) de overwinning pakken tegen het vermoedelijk zwakkere Congo. Het team staat nu vierde in de poule, dat is genoeg voor een plek in de achtste finales.