Doornse jeugd zet schouders onder 'Serious Doorn'

9 december 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Onder de noemer 'Serious Doorn' komt een grote groep Doornse jongeren de komende weken in actie voor de landelijke goededoelenactie Serious Request. In samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug proberen de jongeren door diverse acties zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de actie van radiostation 3FM.

Zo zal er in de raadszaal van de gemeente Utrechtse Heuvelrug een dienstenveiling worden gehouden, die volledig onder leiding staat van 12- tot 16-jarigen. Burgemeester Frits Naafs zal zich ook inzetten voor de groep jongeren en zal als veilingmeester optreden.

Dienstenveiling

Op 20 december houdt Serious Doorn een dienstenveiling. Particulieren, bedrijven en muziekbands kunnen zichzelf opgeven om een dienst of optreden te laten veilen. De volledige opbrengst zal gaan naar 3FM Serious Request. De actie wordt in samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug en burgemeester Frits Naafs georganiseerd in de raadszaal van de gemeente te Doorn. De jongeren zullen de komende weken lokale ondernemers benaderen om diensten aan te bieden. Ook artiesten als Nicky Romero (dj) hebben aangegeven mee te werken en iets toe te sturen.

De veiling zal vrijdagavond 20 december plaatsvinden vanaf 19.30 uur. De deuren openen vanaf 19.00 uur.

Ook de jongeren zelf zullen een (unieke) dienst aanbieden. Zo kunt u onder andere bieden op een uur strijken, een avond oppas of een schoonmaakster aan huis. Ook is er in de veilingboeken een Softub (jacuzzi) opgenomen die een week lang in de achtertuin kan komen te staan.

Jongerenactie

De bedoeling van de waarschijnlijk jaarlijks terugkomende actie is dat jongeren onder de 16 jaar vrijwillig in actie komen voor het goede doel. In 2012 ontstond het idee door een viertal jongeren. Uiteindelijk kwamen ruim tien in actie door drankjes en brownies te verkopen in het centrum van Doorn. Daarmee haalden ze, met een kleine, spontane actie, ruim 600 euro op. Dit jaar bestaat de groep al uit meer dan 18 personen en verspreid het zich weer als een olievlek. ,,De organisatie is dit jaar professioneler opgezet en heeft nu ook een eigen website, www.seriousdoorn.nl", aldus de jongeren. De groep hoopt dit jaar ruim over het bedrag van vorig jaar heen te gaan.

Op de foto van links naar rechts: Dunk Broers, Teun Hoekman, Sander van Dijl, Pim Snippe, Cristan van Dijl, Annelou Snippe, Djoeke Dalinghaus, Anne Verheul, Michelle Hogendoorn en Marten Leenders. Niet op de foto: Paul Eigenhuis, Margit v/d Bijl, Hugo Annard, Harm Mallant, Daan Vreugdenhil, Floor v/d Zalm, Casper Banis en Esther Veefkind.

advertentie
advertentie