FC Driebergen verdient meer dan nederlaag in derby

7 december 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd (streekderby) tegen Jonathan uit Zeist was voor zaterdag derdeklasser FC Driebergen uiterst teleurstellend te noemen.

Dit gezien de ploeg van trainer Bert van den Brom nagenoeg de gehele wedstrijd het betere van het spel had. Ondanks de matige start kwam Driebergen al vroeg op stoom en zette Jonathan met de rug tegen de muur. Dat betekende in de 12e minuut de 0-1 door de uitstekend spelende Tolga Albayrak die een voorzet van Jelle Adema kundig binnenschoot.

Het fysiek op de grens van het toelaatbare spelende Jonathan kwam niet verder dan een incidentele counter en mocht van geluk spreken dat het met rust bij die 0-1 voorsprong van Driebergen bleef. Ook in het eerste kwartier van de tweede helft een goed spelend Driebergen dat in de 60e minuut een klap te verwerken kreeg door een hoogst ongelukkig eigen doelpunt van Paul van Hofwegen (1-1). Vanaf dat moment zakte Driebergen iets terug en zag het er naar uit dat het bij die gelijke stand zou blijven. Maar ver in de extra tijd sloeg het noodlot toe voor FC Driebergen dat uiteindelijk ten onrechte drie punten verloren zag gaan.