4 december 2013 om 00:00 Nieuws

Het Stratentoernooi gaat door

MAARN – De toekomst van het Stratentoernooi was even ongewis, nadat dit jaar de 30e editie werd afgeblazen wegens te weinig deelnemers. Het bestuur heeft zich inmiddels beraad en de uitslag van de gehouden enquête geëvalueerd. Conclusie: er komt een Stratentoernooi, maar wel in een andere opzet. ,,Het Stratentoernooi als verbinder tussen alle inwoners van beide dorpen mag niet verdwijnen.”

door: Monique José Timmermans

,,De afgelopen maanden heeft de Stichting Stratentoernooi Maarn-Maarsbergen de inwoners van beide dorpen de kans geboden, hun mening te geven over de toekomst van het jaarlijkse Stratentoernooi. Inmiddels heeft het bestuur de uitkomsten geanalyseerd”, vertelt voorzitter Dorien Schults.

De drie sport- en spelavonden op doordeweekse dagen en de vroege aanvangstijd zijn een probleem voor velen. ,,De tijden zijn veranderd. Gelukkig zijn dit zaken waar we als organiserend comité een mouw aan kunnen passen.”

Zo denken de organisatoren aan spelavonden op donderdag en vrijdag. De feestavond met prijsuitreiking kan dan op zaterdag plaatsvinden. Andere opties zijn meer spellen tegelijk naast elkaar houden of de spellen zelf korter maken.

,,Het heeft niet onze voorkeur om het feest nog aan het eind van de vrijdagavond te organiseren. Dat betekent namelijk nog kortere spelen en een kort feest. Mochten de deelnemers hier anders over denken, dan horen we dat natuurlijk graag.”

Eind mei of begin juni blijkt de meest populaire periode om het toernooi te houden. Daarin zal dus geen verandering komen. Weekdagen zijn duidelijk populairder dan weekenddagen.

Uit de enquête kwam ook, dat enkele spelen fysiek te belastend zijn voor sommige ongeoefende of wat oudere deelnemers. Ook dit neemt de organisatie serieus. ,,Met deze opmerkingen in het achterhoofd zullen we opnieuw naar de spelen kijken.”

Aan de motivatie van de Stichting Stratentoernooi Maarn-Maarsbergen ligt het niet Inwoners van Maarsbergen en Maarn kunnen zich voorbereiden, want ze gaan benaderd worden om mee te doen. ,,Wij verwachten in 2014 het 30e Stratentoernooi met voldoende deelnemers te organiseren.”

Blij is het bestuur dan ook met de 24 mensen die in de enquête aangaven teamleider te willen zijn. Zij kunnen in hun omgeving mensen enthousiasmeren. Het begrip ‘straat’ kan hierbij ruim opgevat worden. ,,Deelnemers aan een team hoeven niet per se uit dezelfde straat te komen, want dat zou het natuurlijk wel enorm lastig maken. En mensen die geen teamleider kennen, kunnen zich melden bij de organisatie. Wellicht komt een teamleider die net om de hoek woont nog een deelnemer tekort.”

Er was commentaar op de hoeveelheid reclame die het organiserend comité maakt. Dit nemen de leden zich ter harte. Er wordt gewerkt aan een marketingplan. De inwoners zullen dus vaker horen van het Stratentoernooi. Zelf meepraten? Graag! Dat kan via de volgende media.

Twitter: @Stratentoernooi

Facebook: Stichting Stratentoernooi Maarn-Maarsbergen

Website: http://www.stratentoernooi-mm.nl

Email: voorzitter.ssmm@live.nl

Post: Dennenlaan 14, 3951 XZ Maarn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie