Verkoop gemeentehuis Maarn mislukt

2 december 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - De verkoop van het voormalige Maarnse gemeentehuis is mislukt. Investeerder Jan Pater uit Maarsbergen kreeg geen groen licht van de bank en dus kan het koopcontract uit 2012 de prullenbak in. Dat is een tegenvaller voor wethouder Bert Homan van financiën, die de opbrengst van 1,8 miljoen euro wilde gebruiken voor de afbetaling van het nieuwe gemeentekantoor.

Het lukt de gemeente maar niet om het monumentale pand en het naastgelegen perceel aan de man te brengen. Nadat eerder een plan voor zorgwoningen sneuvelde, is nu ook het project van Paters investeringsmaatschappij De Valkenengh Vastgoed BV op de klippen gelopen. Daarmee staat ook het toekomstige gebruik van het oude gemeentehuis voor trouwerijen, nationale feestdagen en andere evenementen weer op losse schroeven.

Pater wilde het historische deel van het gebouw voor een symbolisch bedrag in handen geven

van de Stichting Vrienden van het Gemeentehuis. Volgens de gemeente er blijft de beschikbaarheid van het gebouw voor de viering van Koningsdag, dodenherdenking en Bevrijdingsdag echter een harde voorwaarde bij de verkoop. Homan zou momenteel in gesprek zijn met meerdere belangstellende partijen.

advertentie
advertentie