Van jongs af passie voor kleding

2 december 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Herenmodezaak De Zwarte Lantaarn is al jaren een bekende naam in de Utrechtse Heuvelrug. Naast een uitgebreid assortiment kwaliteitskleding in het midden en hogere kledingsegment staat service bij eigenaar Arjen Veenema hoog in het vaandel. Even naar de klant thuis rijden, of de winkel nog even extra openen voor degene die anders geen tijd heeft, is bij deze kwaliteitszaak geen probleem.

door Caro van den Berg

Het is druk op vrijdagmiddag. Een prachtige lamsleren jas, een pullover en een pantalon worden door tevreden klanten afgerekend. Eigenaar Veenema (37) heeft schik in zijn werk. ,,Wij verkopen kwaliteitskleding van sportief tot klassiek van merken zoals Paul & Shark, Polo Ralph Lauren, Hackett, Eduard Dressler". Het assortiment in De Zwarte Lantaarn is dan ook breed; van spijkerbroek tot klassiek pak of Greve schoenen. Voor de veeleisende man bestaat ook de mogelijkheid om op maat gemaakte kleding te laten vervaardigen. ,,Wij kunnen maatpakken en maatoverhemden van John Miller leveren. Elk detail kan bij deze kleding uitgekozen worden; van de stof en het boord, tot de kleur van de stiksels, eventuele initialen of knopen", aldus de vriendelijke ondernemer.

In 2006 nam Veenema de in 1971 opgerichte zaak over. Al van jongs af aan was hij geïnteresseerd in kleding en het ondernemerschap. ,,Ik kom uit een ondernemersgezin en had altijd al de droom om een eigen zaak te beginnen". Nadat hij zijn vrouw leerde kennen, en zich vestigde in Leersum kreeg hij de mogelijkheid De Zwarte Lantaarn over te nemen. Samen met een vast team van twee coupeuses en vier parttime hulpen is hij dagelijks in zijn zaak te vinden. Het is hard werken, want het bezoeken van eventuele beurzen en de inkoop plant hij in de avonduren. Veenema vindt het dan ook niet nodig om ook op zondag open te zijn. ,,Ik heb het hierover met veel klanten gehad, maar de behoefte is er niet. Voor mij is het belangrijk om op zondag rust te hebben, ook vanwege principiële redenen".

De kerstperiode is een drukke tijd. ,,We verkopen veel kerstcadeaus, en tegelijk begint op 10 december de opruiming met een extra avond opening tot 21.00 uur." Nadat hij tussendoor een kledingadvies aan een van zijn klanten geeft, vertelt Veenema dat in het voorjaar een nieuw merk zal worden geïntroduceerd . ,,We gaan HVPOLO verkopen, sportieve jonge kleding met vesten truien en polo's voorzien van emblemen. Heel erg mooi." De Zwarte Lantaarn heeft een grote vaste klantenkring in uiteenlopende leeftijden. Veenema besluit: ,,Wij hebben zowel voor de 40 plusser als voor een jonger publiek een geschikt assortiment; daar ligt onze kracht!"

De Zwarte Lantaarn, Kampweg 25b, Doorn. Tel.: 0343-414200; www.dezwartelantaarn.nl. Openingstijden: ma t/m do van 09.00 - 18.00, vrijdag 09.00 - 21.00 en zaterdag van 09.00 - 17.00.

Fotobijschrift: Met veel plezier helpen v.l.n.r. Yvette de Groot, Rita van Rossum en Arjen Veenema hun klanten om goed voor de dag te komen.

advertentie
advertentie