VVD kiest voor 'nieuwe en frisse' gezichten

Nieuws

HEUVELRUG - De VVD Utrechtse Heuvelrug heeft de definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. De partij kiest zogezegd voor ,,een groot aantal frisse, nieuwe namen in de top".

Vorige maand maakte de partij bekend dat nieuwkomer Rob Jorg de lijst ging trekken. Op de lijst staan verder bekende namen Peter van der Zee (Doorn) en Paul Kelder (Driebergen). De nieuwkomers zijn Franca Kerstens (Driebergen), Evert de Boer (Maarn) en Ron van der Laan (Leersum), Hermannus Stegeman (Maarn) en Roelof te Velde (Maarn). De top 10 wordt vervolmaakt door Petrie Kremer (Driebergen) en Baerte de Brey (Doorn), de laatste is tevens het derde zittende lid van de huidige fractie. ,,De kandidatenlijst kenmerkt zich daarmee door een ruime spreiding over de verschillende kernen en een breed maatschappelijk kennis en ervaringsniveau", aldus de VVD in een persbericht.

Volgens bestuursvoorzitter Edward Lind geeft deze lijst aan wat de lokale politiek moet uitstralen en hoe de gemeente hoort te zijn. ,,Politiek en overheid moeten zichtbaar, aanspreekbaar en bereikbaar zijn; midden in de samenleving. Onze overheid moet doen wat móet en meedenken met wat kán. Ik ben dan ook enorm blij dat onze leden deze nieuwe koers van harte hebben ondersteund met het unaniem overnemen van de voorgestelde lijst."

Ook lijsttrekker Rob Jorg is zeer tevreden met deze kandidatenlijst. ,,Na de samenvoeging van de vijf dorpen acht jaar geleden moeten er nog steeds een aantal zaken bij onze gemeente grondig verbeteren. In deze groep kandidaten is de juiste ervaring en achtergrond verzameld om daar aan bij te dragen."

De VVD afdeling Utrechtse Heuvelrug is op dit moment met zeven raadsleden de grootste partij in de gemeenteraad en vormt samen met de PvdA/GroenLinks en D66 een coalitie.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Scheltes knapt skelters op en dat leverde al bijna zevenduizend euro voor KiKa 18 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Rood licht voor verhuizing Landelijke Eenheid 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwbouw Buntplein Maarn opgeleverd gisteren
Afbeelding
Zonnevelden Overberg nog steeds omstreden 29 nov, 16:37
PREMIUM
Afbeelding
College botst met provincie over windturbines 29 nov, 11:58
Afbeelding
CBS Coolsma heeft dankzij groep 7 nu een Voedselbosje op het plein 28 nov, 13:58
PREMIUM
Afbeelding
Praat mee over toekomst het Bosbad 28 nov, 07:30