IJFC verslaat en passeert FC Driebergen

Nieuws

DRIEBERGEN - Zaterdag derdeklasser FC Driebergen ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen IJFC. Zeker gezien het aanvallende spel van Driebergen in de tweede helft, had een puntendeling op zijn plaatst geweest.

Toch dient gezegd te worden dat IJFC over de gehele lijn het beste van het spel had. Al in de 23e minuut keek Driebergen tegen een 0-1 achterstand aan en had het vervolgens aan de voortreffelijk keepende Michel van Bruggen te danken dat het daar voorlopig bij bleef. Op slag van rust (43e minuut) was het vleugelspits Pascal van Doorn die zijn ploeg op gelijke hoogte wist te brengen (1-1).

Dat betekende tevens de ruststand. In de 48e minuut kreeg Driebergen de volgende dreun te verwerken en zag daarbij IJFC op een 1-2 voorsprong komen. Dat betekende voor Driebergen-trainer Bert van den Brom alle hens aan dek en er op of geen 'vreten'.

Maar ondanks het feit dat Driebergen in het tweede deel van de tweede helft de wedstrijd beheerste, slaagde de Van den Brom-formatie er niet in om de verdiende gelijkmaker binnen te schieten en werd IJFC de lachende derde waarbij de ploeg van positie op de ranglijst wisselde met FC Driebergen. Komende zaterdag wacht in Zeist de derby tegen Jonathan.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Scheltes knapt skelters op en dat leverde al bijna zevenduizend euro voor KiKa 21 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Rood licht voor verhuizing Landelijke Eenheid 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwbouw Buntplein Maarn opgeleverd gisteren
Afbeelding
Zonnevelden Overberg nog steeds omstreden 29 nov, 16:37
PREMIUM
Afbeelding
College botst met provincie over windturbines 29 nov, 11:58
Afbeelding
CBS Coolsma heeft dankzij groep 7 nu een Voedselbosje op het plein 28 nov, 13:58
PREMIUM
Afbeelding
Praat mee over toekomst het Bosbad 28 nov, 07:30