IJFC verslaat en passeert FC Driebergen

29 november 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Zaterdag derdeklasser FC Driebergen ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen IJFC. Zeker gezien het aanvallende spel van Driebergen in de tweede helft, had een puntendeling op zijn plaatst geweest.

Toch dient gezegd te worden dat IJFC over de gehele lijn het beste van het spel had. Al in de 23e minuut keek Driebergen tegen een 0-1 achterstand aan en had het vervolgens aan de voortreffelijk keepende Michel van Bruggen te danken dat het daar voorlopig bij bleef. Op slag van rust (43e minuut) was het vleugelspits Pascal van Doorn die zijn ploeg op gelijke hoogte wist te brengen (1-1).

Dat betekende tevens de ruststand. In de 48e minuut kreeg Driebergen de volgende dreun te verwerken en zag daarbij IJFC op een 1-2 voorsprong komen. Dat betekende voor Driebergen-trainer Bert van den Brom alle hens aan dek en er op of geen 'vreten'.

Maar ondanks het feit dat Driebergen in het tweede deel van de tweede helft de wedstrijd beheerste, slaagde de Van den Brom-formatie er niet in om de verdiende gelijkmaker binnen te schieten en werd IJFC de lachende derde waarbij de ploeg van positie op de ranglijst wisselde met FC Driebergen. Komende zaterdag wacht in Zeist de derby tegen Jonathan.