Klimaatbundel voor burgemeester Naafs

Nieuws

HEUVELRUG - Esmée en Sterre van Glabbeek uit Driebergen, zijn ambassadeurs van de Kids Climate Conference 2013. Woensdag overhandigde Esmée namens het initiatief de klimaatbundel aan burgemeester Frits Naafs. Tevens besprak ze, samen met de burgemeester, welke aanbevelingen voor de gemeente van toepassing kunnen zijn.

In aanwezigheid van Prinses Laurentien was in september de tweede Kids Climate Conference (initiatief van het Wereld Natuur Fonds, Eneco en Center Parcs). Tijdens deze driedaagse conferentie kregen kinderen van vandaag de kans om te bouwen aan de wereld van morgen om zo hun steentje bij te dragen aan een oplossing voor de klimaatproblematiek.

Tijdens verschillende creatieve en educatieve workshops en inspirerende gesprekken dachten 150 kinderen uit Nederland en Vlaanderen na over aanbevelingen die de toekomst van de aarde veilig kunnen stellen.

Op de laatste dag van de Kids Climate Conference koos een vakjury de twaalf beste aanbevelingen. Deze werden opgenomen in een Klimaatbundel.

Esmée wil zich inzetten als ambassadeur en er voor zorgen dat er geen weggooitasjes meer worden gebruikt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ook het beter inzamelen van plastic heeft haar belangstelling.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Scheltes knapt skelters op en dat leverde al bijna zevenduizend euro voor KiKa 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Rood licht voor verhuizing Landelijke Eenheid 19 uur geleden
Afbeelding
Nieuwbouw Buntplein Maarn opgeleverd 30 nov, 07:30
Afbeelding
Zonnevelden Overberg nog steeds omstreden 29 nov, 16:37
PREMIUM
Afbeelding
College botst met provincie over windturbines 29 nov, 11:58
Afbeelding
CBS Coolsma heeft dankzij groep 7 nu een Voedselbosje op het plein 28 nov, 13:58
PREMIUM
Afbeelding
Praat mee over toekomst het Bosbad 28 nov, 07:30