'De markt op' voor Peter Ros Trofee

26 november 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - De Fotokring Heuvelrug heeft vorige week de Peter Ros Trofee uitgereikt aan Henk Heuff uit Maarsbergen. Jaarlijks worden de leden van de FKH uitgedaagd foto's te maken rondom een thema. Dit jaar 'de markt'.

Bij de beoordeling zou de jury er vooral op letten dat het thema in detail of close up in beeld gebracht werd. De kunst van het weglaten dus, een overzichtsfoto was zeker niet de bedoeling. Met het kindje dat zijn arm uitstrekt naar een appel die hij van de marktkoopvrouw of -man krijgt aangeboden, wist Heuff de jury te overtuigen.

Volgens de juryleden is het tafereeltje goed geïsoleerd van de omgeving en is het kindje op het goede moment genomen. Verder heeft de foto een goede compositie en voldoet deze ook technisch aan alle vereisten.  

Volgens voorzitter van de FKH Rien van Dam-Baggen weet Heuff vaker dergelijk spontane beelden te schieten met zijn camera. ,,Dat geld zeker niet voor alle fotografen. Voor sommige leden was het een opdracht die helemaal niet bij hun stijl paste. Jaarlijks zie je bij de verschillende thema's dan ook verschillende fotografen genomineerd worden voor de trofee."

advertentie
advertentie