Ingezonden: 'Zanderijtrap gevaarlijk!'

24 november 2013 om 00:00 Nieuws

De steile vijftig meter diepe trap is nu klaar en liefhebbers kunnen het wagen af te dalen naar de bodem van de Zanderij. Inderdaad 'wagen' want alleen al het zicht vóór je naar de diepte maakt velen angstig en duizelig. Het is alsof je lopend in een kolenmijn afdaalt.

Gelukkig is er aan één kant een leuning, maar probeer die maar eens te omvatten, dat gaat niet, veel te breed. Kinderen hebben helemaal geen houvast eraan. De andere kant heeft geen leuning. Dat hoeft niet voor een bostrap, zegt Vergunning en Handhaving van de gemeente, die deze vergunning dus zonder nadenken over de consequenties afgaf.

Hetzelfde geldt voor een plateau om de vier meter. Een val van een paar meter of van vijftig meter maakt nogal een verschil. Maar met gevaar bemoeit V&H zich niet, regels zijn regels.

Een afdalende en een stijgende klimmer moeten elkaar passeren, zonder enig houvast. Hoe? Ja, dat zoeken wandelaars maar uit.

Een andere vraag is waarom dat enorme hek met al die kettingen en wel zes hangsloten aan het einde van de Bergweg niet als makkelijke ingang wordt gebruikt, daar is ook nog extra parkeerruimte te maken.

Zelfs nu, een dag na de opening staan er bij de steile trap al foute parkeerders. Het was allemaal niet nodig geweest als het bestaande hek open zou blijven. Besparing? 50.000 euro voor twee overbodige trappen waarvan er één ook nog heel gevaarlijk is. Door wie laat het recreatieschap zich adviseren en ringeloren? Gebrek aan communicatie is usance in deze contreien.

Johan den Toom

advertentie
advertentie