Gedegen overwinning voor DEV

8 november 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Zaterdag derdeklasser DEV behaalde in Vleuten tegen het plaatselijke DESTO een op zich eenvoudige 0-2 overwinning.

DEV-trainer Michel van Aken: ,,Alhoewel het een strijdwedstrijd is geworden en wij het eigenlijk van het voetballen moeten hebben, zijn we nooit in gevaar geweest en hebben we de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld."

Al in de 2e minuut van de wedstrijd kreeg DEV een penalty toegewezen die door Tim Kas prachtig werd binnen geschoten. DEV zakte vervolgens volgens plan terug en liet DESTO het werk doen. Verdedigend had Doorn DESTO volkomen in de zak en probeerde op de counter de voorsprong uit te breiden. Maar veel kansen werden aan DEV-zijde om zeep geholpen, waardoor de ploeg van trainer van Aken de rust in ging met 'slechts' een 0-1 voorsprong. In het tweede deel van deze wedstrijd speelde DEV wat meer naar voren, maar bleef slordig in de afwerking en dus het benutten van de eigen kansen.

Het duurde vervolgens tot de 85e minuut voordat DEV het karwei kon afmaken door een treffer van de Graaf (0-2 en tevens eindstand). Een gedegen overwinning voor DEV en drie belangrijke punten in de zak.