5 november 2013 om 00:00 Nieuws

Wethouder Bert Homan lanceert afvalapp

Een nieuwe stap in de digitale dienstverlening

Donderdag 7 november lanceert wethouder Bert Homan de app AfvalWijzer voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Inwoners kunnen de app gratis downloaden op een smartphone en tablet. De informatie is ook te benaderen via de link op de gemeentelijke website.

Door de eigen postcode en het huisnummer in te vullen wordt een persoonlijke afvalkalender gemaakt. Inwoners kunnen de app nu al gebruiken, maar het gaat nog om een testperiode tot het einde van het jaar. Eventuele foutjes kunnen worden gemeld.

Naast de digitale informatiebronnen blijft de gemeente voorlopig de bekende papieren afvalkalender uitgeven. Deze wordt door veel inwoners erg gewaardeerd en goed gebruikt. De gemeente biedt nu de afvalapp aan omdat steeds meer inwoners gebruik maken van een smartphone of tablet. En daar spelen we met onze dienstverlening graag op in. Groot voordeel hiervan is dat de informatie helemaal toegesneden wordt op het eigen huisadres. Ook kan er snel actuele informatie gegeven worden over bijvoorbeeld afvaldiensten die hun route wijzigen vanwege gladheid.

advertentie
advertentie