'De eigenheid van elk dorp is gebleven'

4 november 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - 'Gebruik de kracht van de samenleving in de dorpen.' Voor Elisabeth van Oostrum vormde dit motto de rode draad in acht jaar wethouderschap. Vorige week maakte ze in deze krant bekend dat ze na de verkiezingen in 2014 stopt.

Van Oostrum (D66) is wethouder sinds 1 januari 2006. Zij is de langst zittende bestuurder sinds het ontstaan van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ze heeft veel collega's zien komen en gaan. ,,We zijn destijds begonnen met zes wethouders. Vlak na de herindeling konden we veel naar buiten, de dorpen in en overal op af. Inwoners waren bang om die identiteit kwijt te raken. Iedereen kan nu constateren dat dat juist niet het geval is. Ik zie eigenlijk alleen maar dat er meer is bijgekomen dan dat er is weggegaan in al die dorpen. Dat is de kracht van de samenleving."

De wethouder kijkt met belangstelling terug op die beginperiode waarin veel nieuwe samenwerkingsvormen ontstonden, het maatschappelijke middenveld zich spontaan opschaalde en de samenwerking zocht met andere dorpen. ,,De eigenheid van elk dorp is wel gebleven", gaat de wethouder verder. ,,En dat is denk ik een groot goed."

Lees het uitgebreide interview met de wethouder in de krant van donderdag 7 november.

advertentie
advertentie