HDS moet gifbeker helemaal leeg drinken (update)

1 november 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Zondag derdeklasser HDS liep zondag tegen een behoorlijke nederlaag aan. Het uittreffen tegen Brederodes uit Vianen ging met maar liefst 7-1 verloren.

HDS begon zwak aan de wedstrijd en kreeg al binnen een minuut de 1-0 om de oren. Vervolgens knokte HDS zich terug in de wedstijd. Trainer Frank Brouwer: ,,We waren minstens gelijkwaardig en de gelijkmaker hing in de lucht." Maar vervolgens werd het slechte weer de spelbreker.

Brouwer: ,,Onweer en hagel zorgden er voor dat de wedstrijd een half uur werd stilgelegd. Vervolgens lieten wij ons van onze slechtste zijde zien en kreeg Brederodes de kans om uit te breiden."

Binnen tien minuten scoorde de thuisploeg drie keer en was de wedstrijd eigenlijk al gelopen. Alhoewel HDS na rust nog wel een keer tot scoren kwam (Jelmer van Veenendaal), was het daarna over en uit en sloot Brederodes dit treffen af met een 7-1 overwinning. Het wil HDS maar niet lukken om een overwinning in de wacht te slepen en staat met een punt (gelijkspel tegen Roda) als hekkensluiter genoteerd op de ranglijst. Hopelijk breken voor Leersum op korte termijn betere voetbaltijden aan.