BlauweTwitterAvond in Amerongen

31 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Een goede samenwerking tussen de inwoners, politie en gemeente is belangrijk. De politie kan niet overal tegelijk zijn en heeft de ogen en oren van de inwoners van Utrechtse Heuvelrug daarom hard nodig. Een goede samenwerking kan een bijdrage leveren aan het verlagen van de criminaliteit en daarmee het verhogen van de veiligheid. Samen kunnen we een veiligere leefomgeving creëren.

Er zijn al diverse samenwerkingsverbanden, waarbij inwoners de politie helpen. Zo is er onder andere Burgernet, waarbij inwoners helpen bij het vinden van vermisten of verdachten. Daarnaast bestaat het project Waaks, waarbij hondenbezitters verdachte situaties in hun wijk doorgeven aan de politie.

Meld verdachte situaties

Omdat de politie niet overal tegelijk kan zijn, is het belangrijk dat verdachte situaties direct door inwoners gemeld worden via 1-1-2. Op het moment dat de politie gedetailleerde informatie krijgt over situaties die ‘niet-pluis’ lijken, vergroot dit de kans dat verdachte personen gecontroleerd kunnen worden of criminelen zelfs op heterdaad kunnen worden aangehouden. De politie komt liever een keer te veel dan te weinig.

#BTAA

Vrijdagavond 15 november, van 18.00 tot 22.00 uur, organiseren de gemeente en de politie de #BlauweTwitterAvond in Amerongen (#BTTA). Dit is een avond waarbij deelnemers éénmalig verdachte situaties in Amerongen doorgeven via Twitter in plaats van via 1-1-2. De politie onderneemt naar aanleiding van tweets direct actie en geeft hiervan een terugkoppeling.

Deelname

Deelnemers aan de avond krijgen eerst duidelijk uitleg wat een verdachte situatie precies is. Daarna gaan ze te voet, op de fiets of met de auto de wijk in, op zoek naar verdachte situaties. Buurtbewoners kennen hun wijk het beste, dus herkennen ze ook sneller verdachte situaties. Ter afsluiting van de twitteravond kan men met de wijkagent en andere wijkbewoners in gesprek.

Programma

18.00 uur Ontvangst brandweerkazerne Amerongen

18.15 uur Uitleg verdachte situaties

18.30 uur Toezicht in uw eigen buurt

21.30 uur In gesprek met uw wijkagent in de brandweerkazerne

22.00 uur Afsluiting

Aanmelding

Aanmelden voor de #BlauweTwitterAvond kan tot 13 november door een e-mail te sturen naar: veilig@heuvelrug.nl. Vermeld hierin uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en Twitteraccount. Ook niet-twitteraars kunnen meedoen, zij gaan dan samen met een inwoner die wel lid is van Twitter de wijk in.

advertentie
advertentie