Inbrekers slaan slag op Utrechtse Heuvelrug

27 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Inbrekers hebben tijdens de herfstvakantie hun slag geslagen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. In totaal waren er van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober liefst 19 inbraken in de gemeente.

De inbraken waren in Maarsbergen, Leersum, Driebergen, Amerongen, Overberg, Doorn en Maarn. De politie zoekt getuigen en roept op om preventiemaatregelen te nemen.

Politiehond ingezet

In Driebergen werden vorige week vijf inbraken gepleegd. Bij de inbraak aan de Akkerweg zag een getuige twee personen in een tuin. Agenten zochten met een politiehond naar de verdachten, maar zij werden niet meer gevonden.

Signalement van een inbreker in Maarn

Vier woningen in Maarn waren het doelwit van inbrekers. Eén van de inbraken was in een huis aan de Kronerweg op zondag 20 oktober. Hierbij is een man gezien van ongeveer 30-35 jaar oud. Hij droeg een donkerkleurige trainingsjas met witte banen op de mouwen en daaronder een wit shirt. Ook had hij een muts op.

Auto gestolen in Doorn

Ook in Doorn werd vier keer ingebroken. Bij een inbraak aan het Sitiopark werd een zwarte Audi A3 voorzien van het kenteken 84-TLN-3 gestolen.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van de inbraken. Kunt u meer vertellen over de inbreker in Maarn, of heeft u iets verdachts gezien tijdens één van de andere inbraken in de gemeente? Weet u waar de gestolen auto is of heeft u informatie over de dief? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

advertentie
advertentie