Nieuws

Nacht van de Nacht

Geniet van het donker

Driebergen- Op zaterdag 26 oktober organiseert de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) de achtste editie van de Nacht van de Nacht. Jong en oud kunnen op honderden plekken genieten van het duister tijdens nachtexcursies en andere activiteiten. Ook in en rond Driebergen zijn dit jaar weer spannende, leuke en mooie activiteiten.

Terwijl de schemering over het landgoed valt, kun je bij kaarslicht genieten van een uitgebreid en smakelijk ‘Nachtbuffet’. Kinderen roosteren marshmallows en poffen kastanjes in het kampvuur op het landgoedterras. En leren nog iets bij over de sterren die ze deze avond van dichterbij kunnen bekijken. De avond wordt afgesloten met een verrassende nachtvoorstelling op het landgoed.

Ga niet te vroeg naar bed en geniet van een ander soort nachtrust. Doof het licht, open al je zintuigen en laat tijdens de Nacht van de Nacht duizenden sterren aan de hemel jouw gids zijn in boswachterij Austerlitz. De gids van Staatsbosbeheer neemt je graag mee op pad om je de schoonheid van de duisternis van de Utrechtse Heuvelrug te laten beleven.

Wandel mee op de Grebbeberg naar de koningstafel. Luister met gesloten ogen naar geluiden uit de omgeving en probeer te achterhalen welke dieren je hoort. Bekijk de sterren en geniet van een nachtelijk gedicht over het licht en donker.

En net als de afgelopen jaren wordt bij Amerongen een wandeling in het donker gemaakt.

Tot en met de Nacht van de Nacht staat de lichthinderkaart voor reclameverlichting open. Stoor jij je ook aan nutteloos brandende reclameverlichting en flikkerende bedrijfsnamen op gebouwen? Meld dit op de lichthinderkaart. http://www.opdekaartvanutrecht.nl/thema/reclame-verlichting.

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement dat georganiseerd wordt door de Natuur- en Milieufederaties. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Jaarlijks worden miljoenen euro’s verspild door inefficiënte verlichting. Slecht afgeschermde lichtbronnen veroorzaken veel stoorlicht dat niet op wegen of straten valt, maar omhoog straalt. Andere belangrijke bronnen van lichthinder zijn glastuinbouw, sportveldverlichting, terreinverlichting, sierverlichting, skybeamers en reclameverlichting.

De verlichting van het gemeentehuis van Woudenberg wordt gedoofd tijden de Nacht van de Nacht.

Kijk op www.nachtvandenacht.nl voor de aanvangstijden, aanmelden en kosten.

advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis
advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken 37 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39
PREMIUM
Afbeelding
Voor wie loop jij een HART op Wereldkankerdag? 28 jan, 08:17
PREMIUM
Afbeelding
Politiek geeft groen licht voor woningbouw Lomboklaan 27 jan, 19:19