23 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

Slimste straat van de Heuvelrug

Hilarische quiz voor goede doel

DRIEBERGEN – Wie wil er niet in de slimste straat van de regio wonen? Voor het tweede jaar organiseert de Kiwanis Club Utrechtse Heuvelrug de ‘Slimste Straten Quiz’, en wordt er op 2 november weer om deze ludieke titel gestreden. De opbrengst is bestemd voor de actie Stop Tetanus.

door Caro van den Berg

,,Hoe heet de angst dat pindakaas aan je gehemelte blijft hangen”. Vragen als deze en nog veel meer over uiteenlopende onderwerpen kunnen de deelnemende straten verwachten als de strijd losbarst op 2 november. ,,Deze nieuwe quiz lijkt een beetje op de bekende pubkwis, maar is misschien nog een stukje fanatieker doordat er hele straten tegen elkaar strijden. Vorig jaar hebben we gemerkt dat er tijdens de avond een behoorlijke competitie ontstond”, vertelt Kiwanis bestuurslid Michiel Kochen. In totaal zullen acht rondes worden gehouden met vragen uit kunst, sport, muziek, film, wetenschap, geografie, biologie, geschiedenis, taal en de Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast wordt er een foto- en muziekronde gehouden. Tijdens de avond zullen er diverse sponsorprijzen beschikbaar worden gesteld, en de hoofdprijs is een barbecue voor de hele straat.

De verwachtingen zijn hoog gespannen, en niet ten onrechte. Kochen: ,,Vorig jaar was het een groot succes. We hadden 30 tafels met in totaal 150 deelnemers. Het Grand Café zat helemaal vol”. Inmiddels hebben zich voor de stratenquiz op 2 november al 27 tafels aangemeld, en is hiermee het Grand Café al bijna gevuld. Straten die nog mee willen doen moeten snel zijn.

Met het organiseren van deze quiz wil Kiwanis in samenwerking met UNICEF een bijdrage leveren aan de actie Stop Tetanus bij moeders en baby’s, met als doel deze ziekte definitief uit de wereld te helpen. Met deze stratenquiz hoopt de gemengde serviceclub uit de Utrechtse Heuvelrug een bedrag van 3100 euro bij te kunnen dragen aan deze actie.

Inschrijven kan met een team van maximaal vijf personen. Een straat mag meedoen met meerdere teams. Deelname kost € 100,00 per tafel exclusief drankjes en hapjes. De winnende straat krijgt een straatnaambordje met de titel ‘Slimste Straat van de Utrechtse Heuvelrug’ en een pakket voor een straatbarbecue. Overigens luidt het antwoord op de vraag over de pindakaas: arachibutyrofobie. Ter geruststelling: er zijn ook meerkeuzevragen.

De ‘Slimste Straten Quiz’ Utrechtse Heuvelrug, 2 november om 19.30 in Grand Café Bergse Bossen, Traaij 299, Driebergen. Aanmelden: slimstestraat@hotmail.nl; www.kiwanis.nl/utrechtseheuvelrug ; www.stoptetanus.nl

Fotobijschrift: de winnaars van de quiz uit 2012; welke straat gaat dit jaar met de eer strijken?

advertentie
advertentie