21 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

Kom naar Landgoed Maarsbergen

Thema ‘Hout in de Herfst’

Aanstaande zaterdag 26 oktober organiseert Landgoed Maarsbergen, Maarnse Grindweg 30, van 10-16 uur een keur van activiteiten. Het is herfst en dus tijd voor verkoop en gebruik van eigen boerderij- en houtproductie van het landgoed Het theehuis in de Orangerie is gedurende de hele dag geopend voor koffie,thee en verse taart of kleine lunch.

Om 11 en 14 uur kunt u per fiets met Rien de Greef mee naar de mooiste plekjes van het uitgestrekte landgoed. Overal is een verhaal van te vertellen. Dat geldt in het bijzonder over de verdwenen boerderij ‘De Valkeneng” Om 16 uur houdt David Vroon een lezing over de ‘Herontdekking van de Valkeneng. De laan is hersteld,bankje erbij. En nog meer?

Meer educatief informerend neemt Simon Klingen u om 13.30 uur mee in een minicursus bosbeheer. Die gaat van start in de theetuin van de Orangerie en gaat per huifkar naar het sterrenbos van de Venen in Maarn. Op deze laatste plek kunt u om circa 14 uur opstappen.

Bij het thema ‘Hout’ kan zelf houtbewerken en verkoop niet ontbreken. Een handig krukje zelf fabriceren kost € 15. Tussen 11 en 13 uur. De gehele dag is de mobiele zaag aan het werk: fascinerend en met uiterste precisie worden planken, palen en balken gefabriceerd.. Hebt u zelf een opdracht, laat het weten: info@landgoedmaarsbergen.nl. Kom kijken of misschien (vanaf 13 uur) inschrijven op beschikbaar haardhout.

Voor kinderen is er een maïsdoolhof, regelmatig een vossenjachtspel of, ook spannend kastanjes poffen in het vuur.

Kom met de fiets tot bij de Orangerie of parkeer buiten het hek.

advertentie
advertentie