14 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

De Heuvelrugse Spelen in de herfstvakantie

HEUVELRUG - Na het grote succes van de vorige jaren organiseert Sportteam Heuvelrug alweer voor de derde keer ‘De Heuvelrugse Spelen’. Deze keer wordt gekozen voor een middag in Maarn op maandag 21 oktober in sporthal De Twee Marken en een middag in Driebergen op woensdagmiddag 23 oktober in Hoenderdaal. Beide middagen duren van 14.15 uur tot 17.00 uur.

Ilse Köpping namens Sportteam Heuvelrug: ,,Het team bestaat uit elf combinatiefunctionarissen die in dienst zijn bij de Stichting Combinatiefuncties Brede School UHREO. Alle functionarissen zijn gekwalificeerde sporttrainers en -docenten die de jeugd in de gemeente Utrechtse Heuvelrug sinds 2011 enthousiast begeleiden bij sportieve activiteiten. Zij werken inmiddels bij dertien scholen en evenzoveel sportverenigingen.’’

Eén van de activiteiten die werden opgestart zijn de Heuvelrugse Spelen, die komende week in de herfstvakantie alweer de derde editie zullen beleven. De eerste keer alleen in Driebergen, in 2012 werd het sportevenement ook Doorn georganiseerd en nu is men dus in Maarn en Driebergen neergestreken. Volgend jaar zal Amerongen of Leersum aan de beurt zijn.

De Heuvelrugse Spelen zijn in korte tijd uitgegroeid tot een succesvol evenement waaraan vorig jaar ruim 220 kinderen aan hebben meegedaan. Ilse Köpping: ,,Eén van de doelstellingen is verbinding te zoeken tussen basisscholen, sportclubs en de buurt. De basisscholen en sportverenigingen worden ondersteund met hun kennis. Die verbinding komt nadrukkelijk aan bod op de beide dagen. Trainers van verschillende sportverenigingen geven deze middag sportclinics uit een aanbod van basketbal, voetbal, hockey, volleybal, turnen, dansen, rugby, korfbal en een zwem/denkspel.’’

Doelgroepen

De Heuvelrugse Spelen zijn bestemd voor kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisscholen uit Driebergen, Maarn, Maarsbergen, Doorn, Overberg, Leersum en Amerongen. Wie zin heeft om te sporten in de herfstvakantie of eens wil kennismaken met een aantal sporten krijgt daar nu de gelegenheid voor op maandag 21 oktober in De Twee Marken in Maarn of op woensdag 23 oktober in Hoenderdaal in Driebergen.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit: om 14:15 gaan de kinderen de zaal binnen en om 14:30 zullen ze starten met een dans warming up. Daarna worden de kinderen in leeftijdsgroepen verdeeld en zullen ze in zes rondes kennismaken met verschillende sporten en de daarbij behorende verenging. Na drie rondes plezier maken is er pauze. De kinderen krijgen dan een gezonde snack en een flesje water. Aan het einde van de middag krijgen de kinderen een tegoedbon mee naar huis die gebruikt kan worden bij de sport(vereniging) die zij na deze middag zouden willen uitoefenen.

Nog een paar tips: Het is binnen, dus er moeten zaalschoenen worden meegebracht. Het dragen van sportkleding wordt aanbevolen.

Opgeven

Wie wil deelnemen, kan een e-mail sturen naar: rosanne.bakker@hotmail.com met daarin naam, leeftijd en of in Maarn of Driebergen wordt deelgenomen. De kosten bedragen € 3,00 per kind. Dit kan (gepast) worden betaald aan de deur. Volg ons op Twitter: Sportteam Heuvelrug.

Foto bijschrift: Basketballende kinderen bij de Heuvelrugse Spelen in de herfstvakantie

advertentie
advertentie