Irritatie bij bewoners Arnhemsebovenweg

10 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De bewoners van de Arnhemsebovenweg raken langzaam maar zeker steeds meer geïrriteerd. De ruime aandacht voor de herinrichting van de Hoofdstraat staat volgens hen in schril contrast met de interesse die het gemeentebestuur toont voor de verkeersdrukte op hun weg.

Vier maanden geleden reeds stuurden zij een brief naar het college van B en W waarin zij er op wezen dat de herinrichting van de Hoofdstraat, die zij op zich zelf toejuichen, hoogstwaarschijnlijk zal leiden tot ongewenste verkeerstoename op de Arnhemsebovenweg. Vanwege dit gevreesde 'omrij-effect' moeten volgens de bewoners ook op de Arnhemsebovenweg verkeersbelemmerende maatregelen worden genomen. Op de brief is tot nu toe geen enkel antwoord gekomen van het college. Met gefronste wenkbrauwen hebben ze geconstateerd dat de gemeente de voortvarende aanpak van de Hoofdstraat overal uitvent, maar tegelijkertijd nergens laat blijken dat die aanpak consequenties heeft voor een andere doorgaande route in het dorp.

De bewoners hebben het gemeentebestuur gemeld dat er op onevenwichtige wijze wordt omgesprongen met de belangen van een deel van de bevolking. Ze hebben het college dringend gevraagd om nu op zeer korte termijn met een inhoudelijke reactie te komen.

advertentie
advertentie