Rijk moet dokken voor WereldKidz

4 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Als de openbare scholenkoepel WereldKidz extra geld nodig heeft, moet het rijk maar over de brug komen. Dat liet wethouder Elisabeth van Oostrum (D66) vorige week weten op een persbijeenkomst. Inmiddels hebben de vakbonden en het schoolbestuur een sociaal plan bereikt.

Van Oostrum vindt dat het Rijk moet inspringen, omdat gemeenten alleen verantwoordelijk zijn voor de huisvesting van scholen en niet voor personele en andere zaken. Vorige maand werd duidelijk dat WereldKidz een formeel verzoek voor financiële steun heeft ingediend, zowel bij het ministerie van OCW als bij de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Bunnik, De Bilt, Stichtse Vecht en Veenendaal. Het schoolbestuur kwam in de problemen na een begrotingstekort van anderhalf miljoen euro. Ook bleek dat de reserve van vier miljoen euro was opgesoupeerd. Na interne maatregelen bij WereldKidz zou het financiële tekort flink zijn gedaald.

Hoeveel geld WereldKidz nu nog nodig heeft, wilde Van Oostrum niet bekend maken. ,,Ik denk niet dat ik bedragen moet noemen. Maar het gaat de goede kant op met WereldKidz en dat is een belangrijk signaal. Het is zelfs de vraag of er straks nog wel extra geld nodig is."

advertentie
advertentie