Kuijer schiet tien SVL'ers langs Almkerk

27 september 2013 om 00:00 Nieuws

LANGRBROEK - In en tegen Almkerk heeft SVL beslag gelegd op drie punten. Ondanks dat de Langbroekers meer dan een helft met tien man speelden, werd een 1-3 zege geboekt. Danny Kuijer was met twee doelpunten de gevierde man.

De fase waarin SVL met tien man verder moest, vond plaats na ruim een half uur spelen. Rick van Leeuwen speelde doelman Geert Willem Merkens te kort in, waardoor een aanvaller van de thuisploeg tussendoor glipte. Merkens stuitte die aanval ten koste van een strafschop en rood. Invaller-doelman Michael Nieuwenhuizen was kansloos op de elfmetertrap. Toch kwam SVL voor rust al op 1-1. Kuijer bekroonde een solo.

Na de pauze beet de formatie van Jan Gaasbeek stevig van zich af. Daardoor was van grote problemen geen sprake. Ondertussen werd geloerd op de counter. Kuijer had daaruit succes: 1-2. De zege kreeg zelfs nog een marge van twee doelpunten. Een kwartier tijd schoot Martijn Verkerk via de binnenkant van de paal de 1-3 in de touwen.