24 september 2013 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN – Op spectaculaire wijze is vorige week de nieuwe sportaccommodatie van Scholengemeenschap Maarsbergen geopend. Elisabeth van Oostrum verrichte de openingshandeling van de twee sportzalen. En daarmee zijn de leerlingen van SGM verzekerd van hedendaagse gymlessen.

door: Monique José Timmermans

Directeur Dick ten Hoopen, die zijn carrière in het onderwijs begon als leerkracht lichamelijke opvoeding, is trots op het resultaat. ,,De gymlessen kunnen nu gegeven worden zoals je dat als leerkracht wil. De oude sportzalen voldeden qua oppervlakte niet aan de norm. Een volledig speelveld voor een balsport was niet te maken. Dus konden ook alleen kleine teams tegen elkaar strijden. De rest van de klas zat dan langs de kant.”

Nu is de situatie zo dat speelvelden in de breedte van de zaal uitgezet kunnen worden. En daarmee zijn alle leerlingen tegelijk in beweging. Bovendien zijn er meer verschillende sporten te beoefenen. De vakdocenten kunnen op die manier een volwaardig programma aanbieden.

De gemeente heeft het geld om de oude sportzalen te vervangen beschikbaar gesteld. En zo stelt Ten Hoopen ,,Het project is binnen het budget gerealiseerd, zonder in te leveren op kwaliteit.” Volgens de schooldirecteur is de samenwerking met de gemeente tijdens het proces heel plezierig geweest en ook alle disciplines in de bouwcommissie ter plaatse werkten goed samen. Hetgeen zeker heeft bijgedragen aan het totale resultaat.

,,Uiteraard leidt een jaar lang bouwen op het schoolterrein tot overlast. Maar er is ten allen tijde goed rekening gehouden met het onderwijs en bijvoorbeeld schoolexamens.” Voor de gymlessen binnen zijn de leerlingen uitgeweken naar Leersum, een extra fietstochtje vanaf het SGM. ,,Buitengymlessen konden nog wel op eigen terrein plaatsvinden.”

Sinds dit schooljaar is de nieuwe sportaccommodatie bij de scholengemeenschap vol enthousiasme in gebruik genomen door de ruim 500 leerlingen.

advertentie
advertentie