DEV en Elinkwijk in evenwicht (update)

20 september 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Zaterdag derdeklasser DEV moest dit weekend op bezoek bij oude bekende Elinkwijk. Een door de jaren heen lastige tegenstander voor de mannen van trainer Michel van Aken.

Vanuit een goed gesloten organisatie was het DEV dat in de eerste helft de toon zette en met name in de aanval gevaarlijk oogde. Dat betekende dan ook in de 25e minuut de 0-1 voorsprong voor DEV. Na een fraaie actie over de linkerkant van Ricardo van Amerongen, was het Christian Stuy die bekwaan wist af te ronden. Met die voorsprong voor Doorn gingen beide ploegen aan de thee.

Na rust werd DEV zoals te verwachten was meer en meer teruggedrongen op eigen helft. Maar de ploeg gaf weinig kansen weg en bleef gevaarlijk in de tegenaanval. In de 65e minuut viel het doek voor Michael van Beugen die met een rode kaart (van achteren inkomen) het veld moest verlaten, waardoor DEV met tien man kwam te spelen. Maar de Doornse formatie bleef strak overeind, al moest het wel toelaten dat thuisploeg Elinkwijk op gelijke hoogte kwam (1-1), wat tevens de eindstand betekende. Van Aken: ,,Gezien het verloop van de wedstrijd een stand waar we zeker mee kunnen leven."