Verdiende overwinning voor SVMM

13 september 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Zaterdag vierdeklasser SVMM behaalde in Wijk bij Duurstede een verdiende maar zwaar bevochten 0-1 overwinning tegen het plaatselijke CDW.

De thuisploeg begon furieus aan de wedstrijd en met de wind in de rug werden de mannen van trainer Olaf Kersbergen teruggedrongen op eigen helft. Maar vanaf de 20e minuut werden de rollen omgedraaid en kreeg SVMM meer en meer grip op de wedstrijd.

Alhoewel beide ploegen wat kansen wisten te creëren, bleef de eerste helft doelpuntloos en werd er gerust met een 0-0 stand. In de tweede helft, met de wind vol in de rug zette SVMM direct vol de druk er op. Kersbergen had zijn mannen in de rust aangegeven om het middenveld korter te dekken en vol gas te geven. In de 71e minuut kreeg SVMM loon naar werken en kwam via Jacob van den Essenburg op een op dat moment verdiende 0-1 voorsprong. En die voorsprong werd vervolgens niet meer uit handen gegeven, waardoor de eerste drie punten voor SVMM een feit waren. Kersbergen: ,,In tegenstelling tot de week er voor, was de wedstrijdinstelling ditmaal wel goed verzorgd en werd er gevochten om iedere bal. Compliment aan de ploeg."