DEV haalt fors uit tegen Jonathan

13 september 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - Thuisploeg DEV was tegen de Jonathan uit Zeist verreweg de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, waardoor de 4-1 eindoverwinning meer dan verdiend te noemen was.

Vanaf het eerste fluitsignaal gaf DEV vol gas en kwam in de 29e minuut op een 1-0 voorsprong door Tim Kas. In de 36e minuut leverde een van richting veranderde pegel van Ricardo van Amerongen vanaf een metertje of 35 de 2-0 op en liep Zeist volkomen achter de feiten aan. De 2-0 voorsprong was ook tevens de ruststand.

Dat Jonathan in de tweede helft zou gaan komen was voor DEV-trainer Michel van Aken wel duidelijk. Maar een op zich rustig en gedegen spelende thuisploeg pareerde naar hartenlust en kon in de 55e minuut uitbreiden naar 3-0 door een goed geplaatste kopbal van Marijn de Graaf. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gelopen. Alhoewel Jonathan in de 65e minuut de tegentreffer kon produceren, was het DEV dat met tien man (rode kaart voor Maarten Noordijk) in de 88e minuut de 4-1 binnenschoot (Van Beugen), wat tevens de eindstand betekende. Een in alle opzichten verdiende overwinning.