Ruzie over subsidie Welnúh

Nieuws

HEUVELRUG - Welzijnsorganisatie Welnúh en wethouder Elisabeth van Oostrum (D66) ruziën over een bezuiniging van 45.000 euro. Als Van Oostrum voet bij stuk houdt, betekent dat volgens het bestuur van Welnúh het einde van het steunpunt vrijwilligerswerk.

Ad Schiedon (SP) sprak schande van het bezuinigingsplan. Volgens hem delegeert de wethouder taken aan Welnúh, maar voert ze tegelijkertijd een financiële korting door, waardoor Welnúh die taken niet goed kan uitvoeren. ,,Deze subsidiekorting is zo contraproductief, dat wij ons niet kunnen voorstellen dat de gemeenteraad die in stand zal laten", aldus Schiedon maandag in de raadscommissie Samenleving.

Het politieke verzet tegen Van Oostrums welzijnsbezuiniging bleef echter beperkt. Alleen het CDA - dat de kwestie op de agenda had gezet - en de ChristenUnie stelden zich kritisch op. Gert-Jan van den Brink (SGP) noemde de gewraakte bezuiniging ,,niet onredelijk" en vindt dat Welnúh een onterechte dreiging uitspreekt door met de sluiting van het steunpunt vrijwilligerswerk te schermen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 15 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04