Politiek schiet 'proefballon zwembad' af

Nieuws

HEUVELRUG - Sportieve inwoners hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken. De geldkraan voor de zwembaden De Zwoer in Driebergen en Woestduin in Doorn blijft gewoon open. De politiek toonde zich maandagavond ongevoelig voor het proefballonnetje van wethouder Elisabeth van Oostrum (D66) en burgemeester Frits Naafs. Die opperden twee weken geleden nog de mogelijkheid om zwemsubsidies te gebruiken voor het verzachten van bezuinigingen in de zorg.

door Michiel Schaaij

Het afblazen van het plan voor een nieuw zwembad op het terrein van het Doornse Revius Lyceum leidde in de raadscommissie Samenleving niet tot grote commotie. ,,Wij hebben dat nieuwe Revius-bad nooit zien zitten", zei Frits van Schaik (BVH), die als enthousiast zwemmer dagelijks zijn baantjes trekt in De Zwoer. Het Driebergse raadslid wees op de stijgende bezoekersaantallen van het binnen- en buitenbad aan de Schellingerlaan. Volgens Van Schaik pakt het avontuur met de commerciële exploitant Laco niet verkeerd uit.

Goedkoop zwemwater

Hans Waaldijk (Groen Links/PvdA) is doorgaans huiverig om zich met huid en haar aan een marktpartij uit te leveren, maar wil met deskundigen gaan bekijken of verlenging van het contract met Laco mogelijk is. ,,Onze samenleving wil goedkoop zwemwater", aldus Waaldijk, die eerder in een persbericht al liet weten dat zwembad De Zwoer nog wel 15 jaar mee kan. Hij wil in januari meer duidelijkheid over de opties om het zwemwater veilig te stellen.

Financieel noodweer

Met de raadsverkiezingen van maart 2014 in het vooruitzicht kiezen ook de andere partijen voor het behoud van zwembaden in Utrechtse Heuvelrug. Daarmee lijkt een brede, fundamentele discussie over het voortbestaan van zwembaden in Utrechtse Heuvelrug voorlopig van de baan. Wel waarschuwde Lysbeth van Valkenburg (VVD) dat er financieel noodweer op komst is. ,,We moeten zorgen dat de jeugd en de ouderen kunnen blijven zwemmen, maar onze financiële reikwijdte is beperkt en het zal de komende tijd alleen maar moeilijker worden."

Politieke overmacht

Van Oostrum legde zich zonder mokken bij de politieke overmacht neer. ,,Ik heb heel goed geproefd dat u een zwembad wilt houden, dat signaal is goed overgekomen", zei ze. De wethouder ziet verlenging van de overeenkomst met Laco als een serieuze optie, maar ze ziet nog wel een aantal mitsen en maren.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30