Programma Amerongse Grietmarkt

9 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Er is zaterdag veel te zien, te horen, te proeven en te doen in Amerongen. Op de De Laan geven wethouder Tim Verhoef en de voorzitter van de Stichting Grietmarkt, Jeroen Hinfelaar, om 10.00 uur het startsein voor een gevarieerde Grietmarkt.

In de vele kramen op de Grietmarkt is de hele dag van alles te zien en te beleven. Er zijn bijvoorbeeld demonstraties van het maken van kleurrijk weefwerk op een weefgetouw, de restauratie van boeken en het op een draaischijf maken van bijzonder serviesgoed. Naast het aanbod van allerlei biologisch lekkers is er een proeverij van heerlijk kraanwater.

Om 11.30 uur trekt een oogsttocht van de Open Monumentendag over de markt en wordt er een oogstlied gezongen.

De ochtend begint met muziek van troubadour & sneldichter Boudewijn Hansen bij de opening. Ook speelt tot het begin van de middag het klassieke Palm Court trio (klarinet, piano en viool). Daarna zingt vanaf 13.00 uur een delegatie van het Utrechts Operakoor zomerse operaklassiekers. De Simba-groep neemt het om 14.00 uur over met Lion King-songs. Dan volgen zang en harp van Tania en Petra om 14.30 uur. De laatste anderhalf uur, tot 17.00 uur, zijn voor Noortje van der Meer met haar melodieuze popmuziek.

Kinderactiviteiten

Ook voor kinderen is er veel te doen. Misschien willen ze zich laten schminken? Poppenkast kijken, een workshop flamencodansen of meedoen aan circus- en theaterworkshops? En, bij de kraam van Atelier in de Roos mogen kinderen een mooi trommelsteentje uitzoeken, zoals een amethist, jaspis, agaat of bergkristal. Zelf een kaars maken kan ook, bij Kaarsidee.

Grietmaal

's Avonds is er de afsluiter, het biologische Grietmaal, bereid door de koks van Restaurant Buitenlust en Herberg Den Rooden Leeuw, met muzikale begeleiding van Ray Klaassen & Band. De voorverkoop van de kaarten loopt nog tot en met woensdag 11 september.

Kijk voor meer informatie over het programma en de Grietmarkt op www.grietmarkt.nl.

advertentie
advertentie