'Green Key' voor Buitenplaats Amerongen

6 september 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Buitenplaats Amerongen heeft vrijdag het internationaal keurmerk Green Key ontvangen uit handen van de wethouder economische zaken van de Utrechtse Heuvelrug Bert Homan. In het bijzijn van hun duurzame partners overhandigde hij het schildje met de zilveren certificering aan Erika en Peter-Paul Swijnenburg.

Appels en tekeningen

Om te vieren dat de Green Key certificering is behaald, hebben alle kinderen van de drie basisscholen in Amerongen een appeltje gekregen en is er een tekenwedstrijd gehouden. De zes winnaars konden smullen van een kinder high tea op het landgoed.

Duurzaam ondernemen in de praktijk

Een van de doelstellingen is om minimaal de helft van de culinaire productie duurzaam in te kopen. Zo wordt bijvoorbeeld het huiswater op het landgoed gebotteld en het eigen Pilsener op de fles wordt gebrouwen in biologische bierbrouwerij De Leckere in Utrecht. Verder worden alle evenementen locaties voorzien van energiezuinige LED-verlichting en wordt er gereden in elektrische golfkarren, geladen met groene stroom. Voor zakelijke bezoekers die met het openbaar vervoer naar Buitenplaats Amerongen komen, is er een gratis shuttleservice vanaf station Maarn. Lees meer over hoe Buitenplaats Amerongen duurzaam onderneemt: www.buitenplaatsamerongen.nl/item179

Green Key

Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de markt voor vergader- en congreslocaties en in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Meer op www.buitenplaatsamerongen.nl.

advertentie
advertentie